Expozitia Spirit si solidaritate – Optiuni expozitionale in amintirea lui Dan Haulica

Expozitia Spirit si solidaritate – Optiuni expozitionale in amintirea lui Dan Haulica comemoreaza un an de la disparitia lui Dan Haulica (1932 – 2014), cunoscut critic de arta care a marcat prin viziunea sa peste 50 de ani de cultura romaneasca. Expozitia reuneste 65 de artisti romani ale caror expozitii au fost deschise de Dan Haulica de-a lungul vietii. Expozitia poate fi vizitata pana pe 1 februarie 2016 la Galeria Dialog, de la parterul Primariei Sectorului 2 Bucuresti.

Expozitie de pictura, sculptura si fotografie la Galeria Dialog

Aceasta noua expozitie doreste sa (re)puna in valoare un grup semnificativ de creatori, artisti plastici remarcati la timp de critica de specialitate, dar mai putin cunoscuti publicului actual, tinerilor, si prea putin reprezentati in muzeele din tara.

Curatorul Galeriei, doamna Ruxandra Garofeanu, explica punctul de pornire al acestei expozitii: Elementul dominant al acestui proiect il constituie experienta de o viata a unui mare critic de arta, Dan Haulica, eminenta personalitate a culturii romane contemporane, presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta si ambasador al Romaniei la UNESCO. In traseul sau, domnul Dan Haulica, care s-a dovedit capabil a-si pune in valoare, optim, insusirile de umanist devotat comunitatii sale, a selectat si sustinut o serie de creatori inzestrati, pictori, sculptori, graficieni remarcabili, ce si-au pastrat viziunea artistica nealterata de schimbarile regimului politic, in lunga batalie pentru autonomia esteticului.

Criticul de arta Dan Haulica si-a dorit, la implinirea varstei de 80 de ani, organizarea unei ample expozitii cu lucrarile a circa 65 de artisti, a caror activitate a fost indeaproape urmarita si incurajata de el insusi, stimulandu-le perpetuu performanta, spiritul de amplitudine, autodepasirea continua, transformand grupul intr-o adevarata falanga cu care Romania s-a prezentat si la marile confruntari internationale.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.

Realizator: Bogdana Contras