Cristina Georgescu si Claudiu Victor Gheorghiu – SEMPER FIDELIS

La Galeria Romană, artiștii Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu au deschis expoziția "SEMPER FIDELIS", o dovadă a fidelității lor față de Artă. În lucrările lor, valorile spirituale se îmbină cu emoțiile personale în fața istoriei, revizitând simbolurile culturilor ancestrale. Expoziția "SEMPER FIDELIS" este deschisă în perioada 1 - 21 august 2023.

Cristina Georgescu (născută în 1964 în București) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, membru al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România în al doilea mandat. Este licențiată UNARTE – Universitatea Națională de Artă Bucureşti în 2001, secţia Conservarea și Restaurarea Operei de Artă (clasa prof.univ. Dan Mohanu). Cristina Georgescu lucrează ca restaurator în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București.

Claudiu Victor Gheorghiu (născut în 1967 în București) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România și este totodată consilier media şi al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România (ales din 2015). Este licenţiat în istorie sub îndrumarea prof. univ. Ligia Bârzu, specializarea ,,Istorie antică universală” în 1998, Universitatea din Bucureşti. Remarcat de maestrul Paul Gherasim (1925-2016), fondatorul şi unul dintre inițiatorii grupului ,,Prolog”, cel care va deveni din 2004 mentorul şi îndrumătorul său. Din noiembrie 2022 artistul este prezent în portofoliul Galeriei Romană. În 2019 Claudiu Victor Gheorghiu a participat la expozițiile din cadrul Galeriei, astfel: în martie, în cadrul expoziției de grup ,,5 ani împreună” şi în august, în cadrul expoziției de grup ,,Expoziție de August”. Claudiu Victor Gheorghiu este și jurnalist cultural independent.

Cristina Georgescu şi Claudiu Victor Gheorghiu au participat de-a lungul anilor la numeroase expoziții naționale și internaționale, iar în septembrie 2019 au avut prima expoziție personală împreună, denumită ,,Interferențe”, la galeriile Sabion din București.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.