Vorbe de vecini

Spectacolul VORBE DE VECINI - un spectacol dupa texte din Noul locatar, Fata de maritat, Scena in patru - parca scrise pentru zilele acestea de confruntari politico absurde.

Festivalul “Eugene Ionesco” este un eveniment unic in peisajul teatral romanesc, un proiect traditional al Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, dedicat exclusiv genului de teatru al absurdului, gen teatral a carui consacrare este legata de numele dramaturgului de origine romana. Este un proiect initiat de Teatrul Studentesc “Podul” (regizor Catalin Naum) caruia i s-a alaturat Compania de Arta “Studio 24” (regizor Mihai Serghei Todor), ambele formatii reprezentative ale Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti.

Festivalul confirma continuitatea fenomenului artistic studentesc in casele de cultura ale studentilor; miscare artistica de amatori dar nu abordata cu amatorism care, de decenii, influenteaza lumea teatrului profesionist.

De ce “Eugene Ionesco”?

“Eugene Ionesco si-a pastrat tineretea, curiozitatea de a descoperi iar, ceea ce este cel mai important in dramaturgia lui este ca nu a daramat traditii culturale ci, insusindu-si marea experienta a omului in trecerea lui prin aceasta efemera existenta, a adaugat inca o caramida la uriasa constructie pentru care a fost creat omul.” (Catalin Naum – regizor, TS Podul).