Pasiune pentru fotografie – Dana Dociu si Andrei Pacuraru

Dana Dociu si Andrei Pacuraru nu sunt doar doi dintre cei mai talentati tineri artisti fotografi ai momentului, cu un portofoliu impresionant, cu proiecte si expozitii tematice de mare succes. Membri fondatori din 2014 ai ANAV (Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane), ei sunt implicati direct si in proiectul cultural - artistic Kulturama 2015 ce va functiona in Piata Revolutiei in perioada iulie-septembrie. Dana si Andrei, prin experienta si realizarile lor de pana acum vor contribui, alaturi de organizatori, la incurajarea si sustinerea tinerelor talente din domeniul fotografiei in scopul de a-si promova creatiile lor artistice, de a se face cunoscute si de a participa la actul cultural care va monopoliza centrul Bucurestilor.

In numele pasiunii…

Am vazut emotii, dragoste si lacrimi sub diverse forme si dimensiuni, in diferite colturi ale lumii; pot spune ca toate sunt unice, iar surprinderea acestora ma convinge pe zi ce trece ca prin fotografie poti spune adevarul fara niciun cuvant – spunea Dana Dociu. Doua dintre proiectele fotografice de mare succes ale artistei sunt Friend Imagined (o serie de fotografii artistice realizate cu cele mai bune prietene care nu participasera niciodata la o sesiune foto) si Tropical Stories (fotografii inedite realizate in tari din Asia de Sud-Est). Imaginile sunt extrem de sugestive si vorbesc de la sine despre pasiunea, talentul, sensibilitatea si ochiul artistei fotograf despre care ea insasi marturisea, extrem de plastic si de sugestiv: ador calatoriile, imi place sa mananc atunci cand conduc. urasc filmele de groaza. nu imi place sa ma trezesc devreme, decat daca merg la o sedinta foto, as renunta la orice fel de mancare pentru ceva dulce, colectionez suveniruri unice, imi iubesc cei doi rottweileri si ei ma iubesc pe mine, sunt fan Michael Jackson si toata lumea stie asta, stiu foarte multe replici din Star Wars si Shrek caci sunt filmele mele preferate, am jucat hochei 6 ani, sunt dependenta de cumaparaturi, consider ca este cea mai buna terapie, ador fotografia datorita puterii sale de a influenta, cred ca voi castiga la loto intr-o zi, imi plac lucrurile vechi….
Fotograful Andrei Pacuraru, la cei 28 de ani ai sai, impresioneaza nu doar prin realizarile sale, ci si prin implicarea, devotamentul, pasiunea pentru aceasta meserie. In numele pasiunii sale, fotografia, dar mai ales oamenii, Andrei nu a ezitat sa locuiasca alaturi de o familie cu mai multi copii, timp de trei luni intr-o groapa de gunoi sau sa stea impreuna cu locatarii, uneori numai de o noapte, dintr-un adapost de la marginea Bucurestilor, pentru cei care nu au unde sa doarma. Sustine cursuri la Scoala de fotografie Freelancer, face fotografie comerciala, organizeaza expozitii si evenimente culturale sau este el protagonsitul unor astfel de evenimente. In 2015, Andrei a fost unul dintre organizatorii RED – lansarea Spatiului Cultural Gallery al carui membru fondator este si si-a expus fotografiile in cadrul Salonului Fotografului Roman si proiectului Add to Address Book expus la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. In anul 2014 si-a expus fotografiile in cadrul proiectului Add to Address Book de la Museum Of Young Art din Viena si a prezentat propria expozitie de fotografie intitulata Deschide ochii, un proiect impresionant realizat in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Cu patru ani in urma, Andrei Pacuraru a participat la expozitia Copiii fiarelor realizata in parteneriat cu Scoala de Fotografie Freelancer in cadrul festivalului Vama sub Lumini de Oscar, iar revista Foto-Video i-a publicat proiectul Copiii fiarelor. Andrei, care este acum fotograf profesionist si specialist in proiectare asistata de calculator (CNFPA), este licentiat in Relatii Internationale si Studii Europene, facultate pe care a absolvit-o in 2009.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Dana Dociu si Andrei Pacuraru