Expozitia Martie la feminin

La Galeria Senso se deschide marti 9 martie 2021, expozitia cu vanzare "Martie la feminin", o expozitie care prezinta lucrari de ilustratie pline de viata, realizate de tinere artiste contemporane. Descoperim ganduri ale tinerei generatii, provocatoare dar si sensibile.

In urma unei adevarate vanatori online de talente, am ales 17 dintre cele mai bune ilustratoare din tara: Andreia Morar, Alexandra Hochreiter, Diana Grigore, Diana Barbu, Raluca Tinca, Ana Bartha, Raluca Bararu, Alina Chis, LeLe Irina Constantin, Neacsa Ana Maria, Maria Tabarcea, Cornelia Popa, Iulia Lazarean, Elena Tara, Oana Popescu, Ana Stefania Andronic, Ana Maria Rusnac.

Ne-a venit aceasta idee cand am calatorit in Canada si am vizitat foarte multe expozitii de ilustratii. Am realizat ca in Romania se organizeaza prea rar astfel de expozitii, chiar aproape deloc. Am considerat ca luna martie este ocazia perfecta pentru a organiza o expozitie realizata cu si despre femei in totalitate.

Am decis sa ne adresam unui public foarte larg, acoperind cat mai multe gusturi. Vom expune atat lucrari originale, cat si printuri digitale, avand in vedere ca traim intr-o era digitala si aceasta forma de arta ne este la indemana. Ne-am asumat riscul de a fi criticati, pentru ca stim ca sunt multi oameni care considera ca printul nu este tocmai o forma de arta.
Alaturi de lucrarile de grafica sunt expuse lucrari din portelan si bijuterii realizate de Daniela Fainis, Raluca Buzura, Maria Filipescu si Alina Bancila.
Expozitia este deschisa pana la finalul lunii martie 2021.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras