Ana Stefania Andronic – On the Top of my Lungs

In viata fiecarui om, exista momente impresionante. Unii oameni le povestesc in cuvinte, artistii le povestesc in imagini. Asa a facut artista Ana Stefania Andronic si iata ca putem sa vedem aceste lucrari in expozitia "On the Top of my Lungs", deschisa in luna noiembrie la Galeria Senso.

Expozitia "On the Top of my Lungs" by Buzu este gazduita de Galeria Senso (Calea Victoriei 12C, parter) si organizata prin fundatia AlegRo, in colaborare cu Galeria Fara Nume. Acest eveniment este sponsorizat prin programul BCR George, banking Inteligent.
Expozitia este deschisa in perioada 13-29 noiembrie 2021 si este curatoriata de Ana Daniela Sultana.
Din universul artistic al Anei Ștefania Andronic (Buzu) fac parte personaje fascinante, unele dintre ele aflându-se în ipostaze tulburătoare precum cele la care făcea referire regretatul critic și istoric de artă Doina Păuleanu în probabil unul dintre ultimele sale texte expoziționale, conceput pentru personala lui Buzu, care a avut loc la începutul acestui an la Galeria Senso. Dacă până acum lucrările sale erau populate preponderent de ființe imaginare, în expoziția sa cu titlul „On the Top of my Lungs” din cadrul NAG 2021, Buzu vine cu o abordare extrem de personală și o serie de portrete inspirate de persoane reale, pacienți cu afecțiuni pulmonare, pe care a avut ocazia să îi întâlnească în urma unei experiențe post-covid, la un spital din București. Poveștile medicale sunt țesute în portretistica acestei selecții expoziționale într-o cromatică și un stil grafic caracteristice practicii artistice a lui Buzu, inspirată de celebrele andografii ale tatălui său, de benzi desenate, video gaming și lowbrow art.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras