Tenorul Hector Lopez la Promenada Operei

Tenorul de origine mexicana Hector Lopez, prim solist al Operei Nationale Bucuresti, a interpretat la cea de-a V-a editie a PROMENADEI OPEREI gazduita pe esplanada din fata Operei Nationale Bucuresti, aria lui Cavaradossi “Recondita armonia” din opera “Tosca” de Giacomo Puccini. Acompaniat de Orchestra Operei Nationale Bucuresti dirijata de Tiberiu Soare, acesta a fost rasplatit cu ropote de aplauze de catre cei peste 1.000 de spectatori.

Cu doar o luna in urma, Hector Lopez castigase cea de-a XIII-a editie a concursului international de canto organizat de “Opera na Zamku” (“Opera la Castel”) – teatrul liric din Szczecin (Polonia). In fiecare an, spectatorii adunati in curtea interioara a Castelului Ducilor de Pomerania unde se afla scena lirica a orasului, au ocazia sa asculte cele mai valoroase voci lirice ale momentului. Hector Lopez a fost in acest an favoritul publicului cu celebra arie “Nessun dorma” din actul al III-lea al operei “Turandot” de Giacomo Puccini si cu zarzuela “La Tabernera del puerto” de Pablo Sorozábal.

Hector Lopez a studiat muzica (violoncel cu Sona Poshotian, saxofon cu Joel David Kats, dirijat cu Enrique Patron de Rueda, canto cu Francisco Araiza si Irma Gonzales) la Conservatorul National de Muzica din Mexico City. A urmat cursuri de maiestrie cu nume mari ale scenei lirice internationale: Placido Domingo, Renata Scotto, Shilley Verret, Jostino Diaz, Joan Dorneman (Metropolitan Opera House), Tito Copobianco (Portland Opera Performance Institute). Ca prim solist al Operei Nationale Bucuresti, Hector Lopez are in repertoriu roluri din creatii ale compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart (“Rapirea din Serai”, “Flautul fermecat”, ‘’Cosi fan tutte’’), Gaetano Donizetti (“Fiica regimentului”, “Don Pasquale”, “Elixirul dragostei”, “Lucia di Lammermoor”, “Roberto Devereaux’’), Giuseppe Verdi (’Rigoletto’’, ‘’Traviata’’, ‘’Macbeth’’, ‘’Hotii”, ‘’Bal mascat’’), Giacomo Puccini (’Boema’’, ‘’Tosca’’, ‘’Madama Butterfly’’), Georges Bizet (‘’Pescuitorii de perle’’) sau Charles Gounod (‘’Faust’’, ‘’Romeo si Julieta’’).

Oana Georgescu