Bienala Arte Decorative la Galeria Galateea

Lucrari de ceramica selectate in cadrul Bienalei Arte Decorative 2019 sunt prezentate si in spatiul Galeriei Galateea in perioada 9 noiembrie – 9 decembrie 2019. Impresionante lucrari abstracte stau alaturi de lucrari inspirate de figura umana sau de natura.

Expun lucrari artistii contemporani: Arina Ailincai, Judit Craciun, Marta Jakobovits, Nicolae Moldovan, Andreea Nastase, Raluca-Maria Parliteanu, Iulian Virtopeanu, Titu Toncian.
"Tema aleasa pentru 2019 a fost Pigmento / Intre uzante si experiment, ca o analogie intre materiile primare: pamant, foc, apa, metal prin care se evidentiaza diversitatea conceptelor si tehnicilor specifice fiecarui domeniu, dar si ideile inovatoare si solutiile artistice gasite de artisti in transpunerea conceptelor. De cele mai multe ori, pigmentul folosit in diverse moduri, fie din punct de vedere ethnic sau metaforic, este cel care, in general, ajuta artistul sa decida cat va fi prezent in opera sa. Plecand din acest punct, organizarea in sectiuni a bienalei a avut rolul de comparare si radiografiere a procesului actual de creatie." (Georgiana Cozma, curator general)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras