Svetlana Mihailescu – expozitia Stari

Prin lucrările de pictură și desen reunite în expoziția "Stări", artista Svetlana Mihăilescu își povestește emoțiile. Impresionată de grădinile de vară sau de obiectele prețioase de porțelan, artista pictează armonios imaginiile care i-au rămas în suflet. Expoziția "Stări" este deschisă la Galeria Romană în perioada 5 decembrie 2023 – 5 ianuarie 2024.

”Am așternut pe hârtie, carton sau pânză memoria obiectelor singulare sau dialogul iscat între mai multe lucruri neînsuflețite. Fragmentele de grădină, tainice lucruri însuflețite, emană o lumină proprie. În demersul meu, încerc să le spun povestea, o călătorie în timp, stări de așteptare calmă, arareori de neliniște, iscate de culori, forme în lumină și umbră.
Umbrele au un rol important pentru mine. Ele dezvăluie și prezența altor lucruri pe care noi nu le vedem, sunt în afara pânzei sau hârtiei, noi doar le ghicim proveniența și ne imaginăm forma care le-a creat. Umbrele a căror sursă este în interiorul imaginii redate, pentru mine trăiesc în ele însele, altfel decât sursa lor, uneori chiar mai intens decât ceea ce le-a generat. Când umbrele aruncate de obiecte lipsesc, lucrarea capătă stranietate și le portretizează mai apăsat. Rămâne doar modeleul obiectelor care dă volum lucrurilor, astfel încât, ele să nu devină plate, strict decorative. În fond ele trebuie să-și spună povestea.” (Svetlana Mihăilescu, artist vizual)

Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.