Teatrul Masca – Jazz in stop – cadru

"Jazz in stop-cadru" se intituleaza concertul pe care Mircea Tiberian si invitatii sai din SUA, contrabasistul Chris Dahlgren si percutionistul John Betsch, nume de referinta in muzica de gen din New York, l-au sustinut la Teatrul Masca, la sfarsitul lui ianuarie.

“Jazz in stop-cadru se adreseaza publicului deschis catre experiment si originalitate si aduce in atentie elemente din traditia muzicilor afro-americane si din muzica clasica europeana. “Va asteptam sa fiti martorii unui altfel de concert de jazz, o experienta unica ce reuneste modernismul si traditionalismul intr-un eveniment original , declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.

Zona de experiment si originalitate insoteste aparitiile lui Mircea Tiberian, un muzician neobosit in a explora jazzul si in a propune noi si noi conexiuni.

Bassistul si compozitorul Chris Dahlgren, s-a nascut la NY in 1961; incepe sa cante la vioara la 7 ani, iar la 10 ani incepe sa cante la contrabas. Ani de zile a fost considerat cel mai bun bassist din Cincinnati. Actualmente traieste la Berlin.

John Betsch s-a nascut in Jacksonville, Florida in 1945 si in prezent traieste la Paris. Mama lui era organista in biserica, iar sora lui soprana dramatica. A inceput sa cante la tobe la 9 ani. Din ’75 a cantat in cluburile de jazz din NY, iar discografia sa numara peste 30 de inregistrari.

Ema Nicola