Christian Paraschiv – Dans mon Coeur

Artistul vizual Christian Paraschiv este preocupat de la inceputul anilor ’80 de zona experimentalista a Bio-Artei, o zona de intersectie intre stiinta, biologie si arta vizuala. In expozitia Dans mon coeur artistul prezinta imagini interpretate ale propriei sale inimi, pornind de la investigatii medicale de tip RMN. Expozitia este deschisa la Galeria Romana in perioada 9 martie – 1 aprilie 2017.
Expozitia inedita Dans mon coeur porneste de la o suita de investigatii medicale efectuate recent asupra propriului sau corp. Lucrarile prezentate sunt realizate in tehnici diferite, pornind de la uleiuri pe panza si desene pe hartie transparenta, pana la transfer de radiografie pe foita de aur.

Despre cariera artistului Christian Paraschiv

Nascut in 1953, Christian Paraschiv traieste si lucreaza la Paris din anul 1986. Din anul 2010 lucreaza si in atelierul maestrului Paul Gherasim din Bucuresti, urmare a dorintei acestuia din urma. Este membru fondator, alaturi de Paul Gherasim, al grupului Prolog.
Lucrari emblematice realizate de artist sunt prezente in colectii importante, institutionale si particulare din Franta, Statele Unite, Belgia, Marea Britanie, Germania si Romania. A participat la numeroase expozitii internationale. Artist multimedia, pictor si sculptor, Christian Paraschiv a realizat instalatii artistice folosind fotografii si filme video.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras