Stefan Pelmus la ScitArt

Expozitia de pictura a pictorului Stefan Pelmus, poate fi vazuta in perioada 18 iunie - 20 iulie, la Galeriile ScitArt, din Calea Victoriei 33.

Expozitia a fost vernisata de criticul de arta Tudor Poctavian.Absolvent al Academiei de Arta „N. Grigorescu” din Bucuresti, promotia prof. Ion Salisteanu si Ilie Pavel, specialitatea pictura, Stefan Pelmus a avut expozitii personale in cadrul Festivalului Francofoniei din Copenhaga si la Galeria „Espaceart 103” din Paris, dar si in majoritatea galeriilor de arta de prestigiu din Romania. In expozitii de grup, Pelmus a expus la Budapesta, la galeriile „Natura” si „Art Today”, la Dusseldorf, la Galeriile „Ep” si “Bathomburg” si, tot in Germania, la Galeria „Arnold Jotzu”.

Pelmus a mai expus la Rotterdam si Eindhoven – Olanda, a participat la Bienala de la Kosice, a fost prezent pe simeze la Zoersel, Edegen si Bruxelles – Belgia si a participat la Bienala de Arta din Ankara -Turcia. Lucrarile sale au fost apreciate la galeriile “Wiesbaden” si “Art Bodensee” din Austria, precum si la Stockholm, in Suedia, opera sa artistica fiind la fel de bine primita la Paris, la Galeria „Saint Germain” si la Galeria Fundatiei de Arta „Soleil de L’Est” care, in 2002, i-a acordat Premiul Bienalei de Arta. Stefan Pelmus este apreciat si in Romania, fiind recompensat cu Premiul I la Bienala de Arta „G. Patrascu” din Targoviste, cu Premiul special „G. Tatarascu” Bucuresti si cu Premiul U.A.P.R. pentru pictura.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.