Seism de 6,9 la premiera!

A fost lansare cu voie buna si cantec la sala Cinema Pro, unde a fost prezentata invitatilor si publicului ultima comedie a lui Nae Caranfil. De muzica s-a ocupat Caranfil insusi, care a interpretat in fata spectatorilor piesa Euridice, scrisa si compusa chiar de el pentru acest film.
Cat despre cutremur…a fost starnit de hohotele de ras. In parte datorate dialogurilor din film, in parte datorate prezentarii lui Marius Florea Vizante. Actorul a evocat cu umoru-i specific amintiri legate de filmele in care a jucat sub bagheta Naestrului (asa il alinta prietenii si colaboratorii pe Nae Caranfil). Si n-au fost putine. E pericoloso sporgersi, Filantropica, Restul e tacere si Closer to the Moon au pecetluit legatura speciala dintre cei doi. In ceea ce priveste noul film, 6,9 pe Richter, regizorul Caranfil se mandreste cu alte trei descoperiri: Laurentiu Banescu, Simona Arsu si Miruna Bilei. Alaturi de ei, in film mai joaca Maria Obretin, cunoscuta de pe scenele de teatru, Teodor Corban, prezent in aproape fiecare film romanesc prezent la Cannes in ultimii ani, mult aplaudatul Adrian Vancica, Tache Florescu, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Lucian Ifrim si Gelu Colceag.

In rolul principal, o stea in devenire

A star is born spunea Nae Caranfil despre Laurentiu Banescu care se afla la primul rol important in film. Am primit un botez în ale lungmetrajelor cât se poate de inimos… Nae m-a despovărat de eticheta asta, care la un debut poate fi perturbatoare… rol principal. A ştiut să îmi ia de pe umeri o parte din greutate exact la momentul potrivit.

Teodor Corban, un Daddy cool

Dupa rolurile din Un etaj mai jos, Aferim! sau Caini, Teodor Corban revine la comedie, in 6,9 pe scara Richter interpretandul-l pe Daddy, un tata manipulator și amoral care se instaleaza in universul fiului sau, provocand un adevarat cutremur in viata acestuia. at cu scripeţi şi cabluri… da, asta poate crea senzaţii destul de puternice.”

Maria Obretin, o Kitty simpatica si geloasa

Protagonista serialului Umbre, pe Maria Obretin o gasiti pe scenele teatrelor Bulandra, Godot Cafe-Teatru, TNB sau Metropolis. In 6,9 pe scara Richter o interpretează pe Kitty, sotia lui Tony, care e … geloasa, vulnerabila, crizata, are toate problemele de pe lume dar in acelasi timp este duioasa, haioasa, iubitoare, dragalasa, in ciuda tuturor crizelor si obsesiilor ei.
Comedia 6,9 pe scara Richter va ajunge in 39 de orase si peste 65 de ecrane din tara, incepand cu 20 ianuarie. Gasiti programul complet al lansarilor si pe pagina de Facebook a filmului: 69peScaraRichter.
6,9 PE SCARA RICHTER, 2017, 117’, Scenariul si regia: Nae Caranfil; Imaginea: Vivi Dragan Vasile; Scenografia: Andreea Popa; Costumele: Doina Levintza, Adina Bucur; Coregrafia: Milan Gromilic; Muzica: Nae Caranfil; Orchestratia: Bogdan Dimitriu, Liviu Manescu; Montaj: Catalin Cristutiu; Sunet: Tamas Szekely, Florin Tabacaru; Producator delegat: Tudor Reu; Producatori: Cristian Mungiu, Hristo Hristov, Garami Gabor, Jelio Jelev. Filmul a fost realizat si cu sprijinul CATENA.
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu
Foto: Cristina Ardelean