SatisFUCKtion – Teatrul Foarte Mic

Theodora Herghelegiu, dramaturg si regizor identificat cel mai adesea cu scena independenta din Romania, revine pe scena Teatrului Foarte Mic cu un spectacol dupa un text de Thomas Bernhard. In rolul principal - Valeria Seciu.

Scriitor de origine austriaca, Thomas Bernhard (1931 – 1989), deopotriva venerat si hulit de compatriotii sai, a lansat prin operele sale adevarate dispute artistice. Bernhard nu a menajat pe nimeni (insa nu s-a menajat nici pe sine!), intinzand mereu o oglinda societatii in care traia. Printre piesele sale se numara Creatorul de teatru, Puterea obisnuintei sau Taietorii de lemn.

SatisFUCKtion este textul considerat de critici ca fiind cel mai plin de detalii autobiografice, piesa in care descrie intrucatva relatia sa cu Hedwig Stavianicek, partenera sa de viata (cu 37 de ani mai mare decat el), piesa in care spune ca fiecare dintre noi se (re)descopera “altfel” odata cu o noua experienta.

O poveste despre o societate mecanizata, cu valori si pareri impuse, o societate restrictiva in care aparitia unei femei care priveste catre trecut si catre mare, desprinsa parca de timp, este socanta. Ritmul in care traieste este altul decat cel cu care sunt obisnuiti oamenii, cel al strazii. Oglinda in care se priveste nu-i arata lucruri frumoase, insa, spre deosebire de ceilalti, ea are curajul sa o priveasca.
Din distributia spectacolului de la Teatrul Foarte Mic, alaturi de Valeria Seciu, fac parte Florina Gleznea, Cristian Popa si Mihaela Popa. Scenografia este semnata de Dan Tita, iar coregrafia de Andreea Duta.