Gabriela Prosszer – Kaleidoscope 02

Artista Gabriela Prosszer propune publicului expozitia "Kaleidoscope 02" in care prezinta o serie de picturi plecand de la intelegerea si asumarea propriilor trairi, a unor momente marcante, personaje intalnite si imaginare, vise si dorinte. Expozitia este deschisa la Galeria Romana in perioada 2 iunie - 2 iulie 2021.

Gabriela Prosszer s-a nascut intr-un sat pitoresc din Transilvania, insa viata a purtat-o in multe alte locuri din lume. Statele Unite, Austria, Belgia sunt cateva dintre tarile care si-au lasat amprenta asupra discursului artistic al acesteia, concretizat prin expozitiile avute in aceste locuri.
Acum, Gabriela se prezinta in fata publicului din Romania cu o explozie de culoare, vise si expresii. Cu titluri care incita: „”Who am I”, „Infinite emotions”, „Connections”, „Incognito”, „Lost love”, KALEIDOSCOPE 02 este o introducere in expresionismul „condimentat” cu accente figurative al structurii complexe al artistei.
In deschiderea expozitiei a vorbit Charlie Ottley, scriitor, jurnalist si regizor britanic, cunoscut publicului din Romania pentru promovarea imaginii tarii noastre. De asemenea au povestit despre picturile Gabrielei – istoricul de arta Mariana Dragu si coproprietara Galeriei Romana Monica Andronic.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras