Expozitia Dialoguri in inocenta – EA Gallery

La European Art Gallery a avut loc vernisajul expozitiei Dialoguri in inocenta a artistilor Dorel Topan si Ioan Angel Negrean. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Muzeul Judetean «Centrul Artistic Baia Mare». Curatori Tiberiu Alexa si Mihai Covaci.

Manifestarea expozitionala cuprinde doua expozitii personale de pictura, una a pictorului Ioan Angel Negrean si cealalta a lui Dorel Topan, primul fiind un artist baimarean exponent al generatiei ’80, iar cel de-al doilea al generatiei 2000.

Expozitia reuneste pe simeze doua tendinte de prospectiuni plastice care diferentiaza, individualizeaza si definesc cele doua personalitati artistice baimarene, exponente a ceea ce se poate numi generic “noua scoala de pictura de la Baia Mare” prin faptul ca Ioan Angel Negrean este cadru didactic la Sectia pictura a Centrului Universitar de Nord Baia Mare, iar Dorel Topan este absolvent al acestei sectii.

In alocutiunea rostita cu prilejul vernisajului, administratorul galeriei, Radu Boroianu, a elogiat activitatea Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» care, prin acest proiect expozitional, isi defineste din ce in ce mai bine imaginea in peisajul cultural-artistic bucurestean, aducand in atentia publicului valori actuale ale «Centrului Artistic Baia Mare», putand fi, prin amploarea si diversitatea activitatilor desfasurate, un exemplu pentru multe muzee din capitala tarii.

Directorul muzeului, dr. Tiberiu Alexa, a prezentat cu acelasi prilej intentia muzeului de a promova, la nivel national, arta contemporana din «Centrul Artistic Baia Mare» prin acest “dialog al atitudinilor pozitive” propunand doua lumi si viziuni artistice distincte. Ioan Angel Negrean prezinta o selectie a ciclului Rastigniri la marginea drumului in care expresia formei si a culorii trimite la filonul estetic neoexpresionist, iar Dorel Topan prezinta o serie de lucrari ce oglindesc preocuparile sale plastice de sorginte neopopart.

Expozitia poate fi vizitata in perioada mai-iunie 2012 la sediul European Art Gallery din Bulevardul Regina Maria nr. 18, sector 4 Bucuresti.