Portico Quartet – Ruins – Garana Jazz Festival 2012

Mult asteptatul grup britanic Portico Quartet a cantat o selectie din cel mai nou album, scos in 2012, intitulat simplu Portico Quartet. Piesa Ruins face parte din acest album.

Numele trupei vine de la o intamplare din Italia. S-a pornit o ploaie zdravana si s-au adapostit sub un “portico” (portic), unde au si cantat. Le-a placut atat de mult scena improvizata, incat au hotarat ca este un nume extrem de potrivit pentru ei.Band-ul este originar din Londra si este socotit a fi emblematic pentru jazzul secolului 21.

Muzica lor suna exact asa cum te astepti sa vina de la niste tineri muzicieni de jazz, nascuti in plina epoca tehnologica. O imbinare de electronic, ambient, clasic, dance, ce da nastere unui sunet hipnotic si minimalist care depaseste granitele jazzului contemporan, tanjind sa cucereasca noi teritorii. Ei fac legatura intre doua tendinte: a folosirii sunetului acustic, curat, pur, asa cum se naste, si a folosirii efectelor electronice.

Componenta grupului este formata din Jack Wyllie la saxofon tenor, saxofon sopran, Duncan Bellamy la tobe, Milo Fitzpatrick la contrabas si Keir Vine la hang.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.