Expozitia Tiparele Lumii

Spectaculoasele lucrari de licenta si de master ale studentilor de la Universitatea de Arte Bucuresti, departamentul Arte Textile si Design Textil sunt reunite in expozitia Tiparele lumii, deschisa la Galeria Odeon – DanaArtGallery.

Propuneri de amenajari interioare

In fiecare an in luna iunie, studentii de la Universitatea de Arta Bucuresti isi prezinta lucrarile in galeriile bucurestene. Lucrarile de arta decorativa imprimate sau tesute sunt propuneri de design de interior, menite sa convinga publicul de necesitatea unor amenajari interioare mai rafinate. Este o experienta vizuala minunata in care texturile si culorile diferitelor materiale ne emotioneaza profund. Admiram inventivitatea cu care studentii creeaza noi forme pornind de la lumea acvatica, lumea pietrelor sau a fosilelor. In acelasi timp studentii au redescoperit tehnici traditionale de prelucrare a lanii, astfel ca toate lucrarile sunt integral realizate manual. Sectia de Arta Textila este o sectie foarte complexa in care studentii pot sa experimenteze diferite moduri de a imprima, tese sau pot chiar sa construiasca forme tridimensionale din materiale textile.

Expozitia Tiparele lumii la Galeria Odeon

In cadrul expozitiei Tiparele lumii participa studentii Departamentului Arte Textile si Design Textil, coordonati de conferentiar univ. dr. Daniela Frumuseanu. Acestia sunt: Loredana Curtu (anul II Master), Dana Dinca (anul I Master), Vlad Iulian Fodor (anul II Master), Cristian Menghesi, Andreea Stancalie (anul I Master) si Delia Dobrescu (Licenta).

Aceasta expozitie este in acelasi timp un omagiu adus celor 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Arte Bucuresti.
Expozitia Tiparele lumii poate fi vizionata la Galeria Odeon – DanaArtGallery pana pe 4 iulie 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Bogdana Contras