Ioana Sisea – Disimulare, expozitie de ceramica

Galeria Galateea gazduieste in perioada 1 august - 2 septembrie, expozitia de ceramica Disimulare, a Ioanei Sisea.

Mastile, intre dezvaluire si disimulare

Mastile Ioanei Sisea dezvaluie emotii, stari, valente multiple ale personalitatii artistei si ale structurii umane. Ele infatiseaza, asa cum spune curatoarea expozitie, Raluca Baloiu, suma tuturor aspectelor egoului, nu doar a celor acceptate, ci in egala masura a celor deloc remarcabile, contestabile, indezirabile. Intre pata si imaculat, intre colorat si incolor, intre forma si diform, Ioana Sisea jongleaza cu expresivitatea. (…) Asemeni personajului principal ce tranziteaza culoarul hotelului din filmul lui Jean Cocteau, Le sang d’un poète, chipurile pe care le priveste tanara artista, nu sunt altceva decat jocuri fictive ale fiecaruia dintre noi, spectatorii sai. (Raluca Baloiu, curator)

Cine este Ioana Maria Sisea?

Este una dintre artistele tinere, dar foarte apreciate atat in Romania cat si in strainatate. Lucrarile Ioanei Sisea se afla in colectii particulare din Elvetia, Londra, Paris si Bucuresti. Ioana Sisea a absolvit studiile masterale in cadrul sectiei de Grafica de la UNArte. Ulterior, a castigat o bursa privata in Londra, unde a locuit timp de doi ani. A avut prima expozitie personala in Elvetia (Geneva) in 2012. Expozitia de la
Galateea este prima personala din Romania si prima experienta cu ceramica.

Artistul francez Franz Galo se alatura expozitiei

Aflat in Romania pentru o documentare legata de artistii romani, artistul fotograf Franz Galo, s-a indragostit instantaneu de proiectul Ioanei Sisea, pe care a intalnit-o din intamplare. Pasionat de o idee mai veche de a face un video in care sa apara o femeie nud cu mai multe masti, el i-a propus Ioanei o colaborare. Astfel a luat nastere filmul prezent si el in expozitie si care extinde zona de expresie si de emotie pe care o transmit lucrarile din ceramica.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.