Liviu Butoi Quartet feat. Luiza Zan 3 – Garana Jazz Festival 2011

Liviu Butoi, liderul cvartetului care-i poarta numele, a inceput sa fie cunoscut pe scenele de concert in perioada 1970-1972, cand a facut parte din formatia Phoenix, cantand la oboi si flaut.

A infiintat formatia Crepuscul, in 1983. Dupa 1989 a mai cantat la saxofon si flaut in formatia Bega Blues Band, formatie din care facea parte si regretatul Bela Kamocsa, alt fost component al trupei Phoenix.
De altfel, aceste puncte comune i-au tinut laolalta pe cei doi, care au initiat la Brebu o cantare intre prieteni, care a devenit dupa 15 ani, unul dintre cele mai importante si, in orice caz, inedite festivaluri de jazz din Europa.

Liviu Butoi a avut numeroase alte colaborari de-a lungul timpului, de mentionat fiind cea cu Mircea Tiberian, cu care a colaborat si la albumul „Pasarile” care, spre deosebire de pasarile lui Hitchock, sunt meditative si libere, ca expresie a unui album bine articulate, in care tentatiile entice sunt dublate de bun gust. Un excelent album, creat de excelenti muzicieni, alaturi de cei doi mentionati fiind prezenti Arnault Cuisinier- double bass si Edward Perraud- tobe, percutie.