Daniel Craciun – expozitia Ascensiuni si tensiuni cromatice

Artistul vizual Daniel Craciun ne ofera din nou ocazia reintalnirii cu picturile sale puternice dar sensibile, complexe precum viata. Suntem invitati sa le admiram expuse in spatiul Artoteca a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Soseaua Mihai Bravu, Nr. 4, Bucuresti, in perioada 26 august – 20 septembrie 2020.

Artistul vizual Daniel Craciun spune despre expozitia de pictura „Ascensiuni si tensiuni cromatice” deschisa la Artoteca BMB:

"In expozitia de fata se impletesc din cadrul noilor mele creatii, o tendinta orientata spre ascedere si spiritualizare plecand de la un nou simbolism oniric asa cum il definesc, dar si cu pasaje din zona unui vegetal ascensional, cat si una neoexpresionista sau experimental-conceptuala in care tensiunile launtrice izbucnesc, reflectand nelinisti sau framantari metafizice provocate de actuala stare de lucruri din lume si facand trimitere cu precadere la poluare si chiar actuala pandemie. Lucrarile se incadreaza intr-un fel in firescul „tipar” al imanentei in care bucuria si tristetea, moartea si viata, serenitatea, spiritualul sau drama se intrepatrund sau coexista. Indiferent insa de idei sau tematici, tensiunile si ascensiunile sunt exprimate in primul rand la nivel cromatic, caci pictura este in primul rand culoare si armonie, si pentru ca in definitiv subiectul ramane totusi pretext. Culorile, nuantele difera in raport cu trama sugerata in fiece imagine picturala, alternez cu precadere contraste puternice cu dominante de culoare diverse."
Expozitia este curatoriata de reputatul critic de arta, domnul Radu George Serafim si de doamna Carmen Olteanu, pictor si doctor in arte plastice. In deschidere a vorbit si criticul de arta Doina Mandru.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras