Les Films de Cannes a Bucarest, ediție specială 2020!

Anul acesta, Festivalul de la Cannes se desfășoară online. Criza globală i-a determinat pe organizatori să ia această măsură. Pentru toți iubitorii de Cannes, e o mare lipsă. Cu toate acestea, filmele au fost trimise și selecțiile au fost anunțate. La începutul lunii iunie, organizatorii au anunțat într-o conferință de presă care sunt filmele care vor putea fi vizionate anul acesta. Lista e impresionantă și cinefilii au ce vedea.

Filmele de la Cannes vor veni mai devreme anul acesta

Cristian Mungiu mai are în pregătire un festival despre care am scris aici. https://sensolifestyle.ro/Eveniment-10837/cristian-mungiu-director-aiff-pregatim-un-festival-de-film-outdoor/

Festivalul Filmelor de la Cannes care se văd la București, este însă marea atracție pentru cinefilii români. Cu toate condițiile speciale, dificultățile și renunțările, echipa lui Mungiu merge înainte.

Vom avea un festival, dacă situația medicală o va permite. Și probabil vom putea vedea filmele mai devreme, undeva prin toamnă.

Cristian Mungiu și-a propus să organizeze și acest festival afară, în spațiile verzi și frumoase ale Bucureștiului. Rămâne de văzut dacă filmele vor ajunge și în alte orașe ca-n anii trecuți. Sperăm că da, pentru că acest festival aduce bucurie în inimile multor români.

S-ar putea ca ediția din acest an să fie cea mai interesantă de până acum. Nu din punct de vedere cinematografic neapărat ci organizatoric.

Un festival outdoor e mai atrăgător, ca locație și ca experiență. Iar întâlnirile, work-shop-urile, conferințele, dezbaterile, vor aduce probabil un plus de prezență. Vom simți altfel ce înseamnă un festival, ca experiență socială și de grup.

Selecția filmelor o găsiți aici, https://www.festival-cannes.com/. Se anunță filme interesante, regizori importanți și poate în tot acest context, sau în ciuda lui, va fi o ediție extraordinară.

Chiar dacă fără covorul roșu, fără vedetele cu care ne-am obișnuit, fără ținute spectaculoase și fără toate evenimentele și freamătul care transformau Cannes-ul în cea mai râvnită locație!

Să ne păstrăm speranța, avem filme de văzut și va fi o ediție extraordinară! Să-I ținem pumnii lui Cristian Mungiu și echipei lui de colaboratori, pentru că în fiecare an ne aduc Cannes-ul aproape!

Text Mihaela Moldoveanu