Maria Cioata & David Leonid Olteanu – De la Geneza la Revelatie

Artistii vizuali Maria Cioata si David Leonid Olteanu au gandit impreuna o impresionanta expozitie intitulata De la Geneza la Revelatie. Expozitia este curatoriata de Mihai Plamadeala si este deschisa la Galeria Galateca in perioada 20 decembrie 2018 - 16 februarie 2019.

Proiectul Geneza reprezinta dezvoltarea unei teme create cu ocazia Bienalei de Arta Contemporana de la Florenta din 2017, unde Maria Cioata a obtinut Medalia de Aur Lorenzo Il Magnifico. La acelasi eveniment, David Leonid Olteanu a atras, de asemenea, atentia, fiind medaliat pentru lucrarea sa, intitulata Revelatie. Pana la dubla personala De la Geneza la Revelatie nu a mai fost decat un pas, unul logic. O expozitie in care artistii se potenteaza reciproc, pastrand valentele estetice in articularea discursului lor polifonic, unul cu certe atribute conceptuale.

Lucrarile celor doi artisti, desi formal vorbind cunosc similitudini, sunt eminamente complementare ca intentionalitate. Prin Maria Cioata, formele volumetrice transcend orizontul de asteptare al privitorului in relatie cu materialele folosite in sesiunile de configurare a lucrarilor sale. In perioada de creatie pe care o traverseaza, artista s-a indepartat de sculpto-ceramica, apropiindu-se totodata de instalatie si asamblaj. David Olteanu isi construieste lucrarile in context ludic, fara a diminua insa magnitudinea temelor alese. Pentru el, ceea ce conteaza este capacitatea imaginii de a fi purtatoare de mesaj verbal.

In cadrul vernisajului, a fost sustinut performance-ul Time Line de catre coregrafii Maria Rusu si Marius Dobre.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras