Interviu cu actrita Tania Popa

Cariera teatrala a Taniei Popa numara peste 20 de roluri ca protagonista si un repertoriu impresionant. A jucat in peste 10 filme, unul dintre ele fiind "Patul lui Procust", film care a participat la Festivalul de Film de la Berlin, editia 2002.

Tania Popa a venit in Romania, din Republica Moldova, in 1990, cand avea 17 ani. A intrat la Academia de Teatru si Film, pe care a absolvit-o in 1994, la clasa Grigore Gonta. A debutat cu rolul Ismena din „Antigona” de Sofocle, regia Alexandru Tocilescu.

A urmat o continua colaborare cu importanti regizori de teatru si film. A lucrat cu Andrei Serban, Mihai Maniutiu, Mihai Manolescu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Yuriy Kordonskiy, Sorin Militaru, Felix Alexa, dar si cu Cristian Mungiu, Lucian Pintilie, Andrei Blaier, Malvina Ursianu.

Este actrita a Teatrului National Bucuresti, unde poate fi vazuta in mai multe spectacole.De la inceputul carierei a primit premii atat pentru rolurile din teatru, cat si pentru rolurile din filme.Pentru rolul din Fata din curcubeu de Lia Bugnar, a primit Premiul special al juriului la Festivalul de teatru scurt de la Oradea, 2012. Spectacolul este selectionat in Festivalul National de Teatru 2012.