Matei Bejenaru si Dumitru Oboroc

Salonul de Proiecte i-a invitat pe artistii ieseni Matei Bejenaru si Dumitru Oboroc sa conceapa o expozitie impreuna, acestia alegand sa vorbeasca despre artistul plastic dinainte de 1989 si artistul vizual de astazi. Expozitia intitulata “De la artele plastice la artele vizuale” este deschisa la Salonul de Proiecte (cladirea MNAC Anexa, Calea Mosilor 62 - 68, etaj 2) pana pe 24 noiembrie 2013.

Matei Bejenaru a ales sa parcurga un mars intre Sala Dalles si Salonul de Proiecte, timp in care a tras niste concluzii pe care le prezinta in aceasta expozitie intitulata “De la artele plastice la artele vizuale”. A creat un spatiu mental, o instalatie complexa cuprinzand fotografii, sculpturi, reviste Arta si texte. Matei Bejenaru este un artist vizual care traieste si activeaza la Iasi, unde preda fotografie si video-art la Universitatea de Arte „George Enescu”. Este membru fondator al Asciatiei Vector din Iasi si director al Bienalei de arta contemporana Periferic.

Tanarul artist Dumitru Oboroc prezinta un diptic din doua fotografii recompuse din carti postale pe care le-a trimis prin Posta Romana. Se intreaba astfel daca diferitele institutii cu care interactionam zilnic ne depersonalizeaza. Dumitru Oboroc este un artist vizual nascut in 1981 in Basarabia. Din 1996 locuieste in Iasi, Romania. In prezent este doctorand in Arte Vizuale la Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator Bogdana Contras