Gardienii se intorc – Festivalul Cultura Urbana Targoviste

Gardienii se intorc reprezinta continuarea spectacolului Gardienii Veseli. Este pastrata aceeasi reteta - de succes, s-ar putea spune! - ale carei ingrediente sunt muzica, dansul, umorul fin si de bun-gust (dat fiind comicul de limbaj si de situatie deopotriva - corpul fictiv al gardienilor publici, ,,ca urmare a unei dorinte intrinsece", se angajeaza in procesul de “promovare” a culturii!)

Spectacolul se deschide cu un potpuriu de hituri internationale si cantece din folclor, asadar piese mai vechi si mai noi, toate insa reprezentative pentru diferite popoare. Dintre acestea amintim de Kalinka, Nopti la Moscova, Lili Marlene, Ciobanas cu 300 de oi, Banana Joe, Paloma Blanca. Sunt melodii pe care publicul de oriunde le recunoaste si le asculta cu placere. Si pe care, de notat acest lucru, actorii le interpreteaza live!

In finalul spectacolului este prezentat baletul ,,Cotofana hoata” pentru Corpul Gardienilor Publici, un moment de dans elaborat la care actorii Teatrului Masca au lucrat (exemplar!) cu maestrul Ioan Tugearu.
Distributia: Mihai Malaimare, Anamaria Pislaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Ana Sivu-Daponte, Alina Craita, Aurel Sandu, Bogdan Angelescu, Valentin Mihalache, Andras Gonczy, Laura Dumitrascu, Ana Turos, Razvan Teodorescu, Ionut Ghenu.