Gala Tanarului Actor 2013 – preselectii, sectiunea individual

Gala Tanarului Actor - „HOP!”, un program permanent al UNITER si singular in peisajul autohton de gen a ajuns la cea de-a XVI-a editie. Festivalul are ca scop promovarea si lansarea tinerilor absolventi din invatamantul superior artistic de stat si particular., iar incepand din acest an, director artistic al Galei Hop este regizorul Radu Afrim.

Sensoarte.RO si TONICA by CATENA sunt parteneri media ai acestui eveniment a carui finala va avea loc in septembrie, la Costinesti.

Datorita numarului impresionant inscrisi in concurs (204 de tineri actori din toata tara!), preselectiile la categoriile „Individual” si „Grup” s-au prelungit cu inca o zi. Astfel, Sala Mica si Sala Multimedia de la TNB au fost timp de 4 zile asaltate de actorii care au dorit sa demonstreze ca tema „Sunt actor, sunt spectaculos!” propusa de regizorul Radu Afrim li se potriveste cu adevarat.

„Actorul ne intereseaza mai mult decat personajul pe care-l joaca. Actorul trebuie sa devina spectacol, sa arate ca este impresionant, stralucitor si ca merita sa intre in cursa pentru cel mai bun tanar actor!” – a spus binecunoscutul regizor, presedinte al juriului alcatuit din George Ivascu, Nicoleta Lefter, Nicu Mihoc, Cristina Rusiecki, Diana Lupu si Oana Stoica.

La sectiunea “Individual” au fost declarati admisi in finala Galei Tanarului Actor urmatorii candidati: Alexandra Apetrei, Aida Avieritei, Simona Arsu, Alexandra Caras, Ioana Cheregi, Razvan Corneci, Anghel Damian, George Dometi, Dumitru Georgescu, Amalia Hutan, Adelin Ilie, Cristi Iorga, Ruxandra Maniu, Emőke Pál, Ioan Paraschiv, Stefan Pavel, Camelia Pintilie, Melania Rusu, Gabriel Sandu, Mihai Savescu

Realizator : Oana Georgescu