Frederika Krier Quartet 3 – Garana Jazz Festival 2011

Tanara violonista Frederika Krier este insotita in cvartetul care ii poarta numele, de alti trei instrunmentisti valorosi: Peter Meyer, Malte Tonissen si Diego Pinera.

Peter Meyer, chitaristul trupei, este legat de radacinile muzicii germanice. Spiritul teuton se imbina cu influentele ce le-a dobandit de la mentorii sai: Bill Frisell, Keith Jarrett sau Tom Waits.

Bass-ul lui Malte Tonissen se leaga foarte bine de chitara lui Peter Meyer. Reusesc sa se armonizeze in dialoguri pline de fantezie, motivul fiind, poate, apartenenta la acelasi spatiu geografic si cultural.

In trupa, acordurile exotice sunt aduse de Diego Pinera. Nascut in Uruguay, creste influentat de ritmurile latino-americane. La optsprezece ani pleaca in Cuba, unde incepe sa studieze serios atat tobele, cat si instrumentele de percutie specifice muzicii afro-cubaneze. Prin perseverenta si talent, reuseste sa concerteze alaturi de muzicieni de la care are multe de invatat. Primeste apoi o bursa la Barklee College of Music, in Boston. In 2003 se muta in Berlin, dar continua sa concerteze in Statele Unite si America Latina.