In Memoriam Marian Maria

Expozitia retrospectiva In Memoriam Marian Maria (1968 – 2013) marcheaza doi ani de la trecerea in nefiinta a pictorului si isi doreste sa readuca in atentia publicului creatia sa. Este un omagiu adus artistului de catre familie si prieteni. Expozitia reuneste peste 50 de picturi si 40 de desene, din colectia familiei si din colectii particulare, prezentand intregul parcurs artistic al pictorului din anii studentiei pana in anul 2012. Lucrarile intitulate Eden, Gradina, Peisaj sau Camp vorbesc despre o lume interioara plina de emotie si vibratie.

Expozitia In memoriam Marian Maria la Galeria Caminul Artei

Limbajul abstract al pictorului Marian Maria pleaca de la zero, nu datoreaza nimic trecutului, este creat prin forta proprie, prin forta umanismului si poeziei sale. Creatia sa este universala ca un suras sau ca o lacrima si poate exprima totul, poate chiar intreg Universul. Pictura sa este abstracta, dar se apropie de peisaj prin atmosfera creata cu ajutorul texturii, culorii si luminii, scrie Mihaela Marin Negru in catalogul Pictori romani la Sozopol, 2013.
Expozitia retrospectiva In memoriam Marian Maria Magath este deschisa la Galeria Caminul Artei pana pe 18 martie 2015.

Despre artistul Marian Maria Magath (1968 – 2013)

Pictorul Marian Maria s-a nascut in 1968 la Craiova. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Bucuresti in anul 1996 iar din anul 1997 a fost asistent universitar la aceeasi universitate. A participat la numeroase expozitii si in 1995 i-a fost acordat Marele Premiu pentru pictura de Galeria Rotary.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras