Galeria Senso s-a redeschis cu expozitia artistei Ana Stefania Andronic BUZU

Galeria Senso isi redeschide portile din Calea Victoriei nr. 12C, incepand de marti, 12 ianuarie 2021, cu expozitia artistei Ana Stefania Andronic BUZU, intitulata "Ipostaze tulburatoare". Expozitia este deschisa pana pe 25 februarie 2021.

Expozitia a fost curatoriata de regretatul critic de arta Doina Pauleanu, Doctor in Istoria Artei, plecata dintre noi pe 23 decembrie 2020.

Doina Pauleanu spunea despre aceasta expozitie:

"In pofida atmosferei stralucitoare si candide pe care o transmit cele mai recente lucrari ale Anei Andronic, ele sunt investigatii cutezatoare si severe in lumea interioritatii si a imaginarului, ipostaze tulburatoare ale explorarii sinelui si ale raporturilor acestuia cu lumea. Stapana pe linia care contureaza, ordoneaza, construieste, investigheaza, detaliaza, cumuleaza, izoleaza sau apropie, dupa caz, tanara artista pare sa se conduca dupa o cugetare celebra, gravata in antichitate la intrarea templului din Delphi dedicat zeului Apollo: Cunoaste-te pe tine insuti!

Constatarile, descrierile, istoriile propuse de artista pun in valoare virtuti si calitati generale, ale fiintei si cosmosului deopotriva, precum heliotropismul, ordinea, rigoarea, simetria, armonia, muzica sferelor, dar si elemente selenare, invaluite de obicei intr-o lumina spectrala si colorate aproape exclusiv in verde si albastru, cu insertia liniilor de obicei negre si tendinta catre disarmonie; dense, concentrate, formele figurate se afla in continua metamorfoza, ca si cum cunoasterea de sine si de lume nu are nevoie, in substraturi profunde, doar de obiecte concrete, intregi, semnificative, ci si de fractali." spunea curatorul expozitiei, criticul de arta Doina Pauleanu.

Iata asadar o sumedenie de motive care va pot convinge sa vizitati Galeria Senso, intr-o perioada in care arta va poate oferi o clipa de frumusete si seninatate, atat de necesare in contextul actual.
Galeria Senso este situata pe Calea Victoriei nr. 12C, colt cu strada Lipscani, la parter si etajul 1. Sunteti asteptati sa vedeti expozitia artistei Ana Stefania Andronic BUZU, de marti pana duminica, intre orele 12.00 – 19.30. Lucrarile sunt disponibile pentru vanzare.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras