PRIN LOBODA – VERNISAJ expozitie de pictura ALINA VODA

Miercuri, 5 noiembrie 2014, ora 18.00, VĂ INVITĂM la vernisajul expoziţiei de pictură “PRIN LOBODĂ” a artistei ALINA VODĂ.

Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase„) și va fi urmat de un cocktail.
Expoziția va rămâne deschisă până pe 18 noiembrie 2014.

PROGRAM Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33”: marți – duminică, orele 12:00 – 20:00

• Ataşat găsiţi câteva dintre lucrările artistei Alina Vodă.
Artista Alina Vodă a avut atât expoziții personale, cât și participări la expoziții de grup:
• 2011: Expoziție de grup – Galeria de Artă ELITE PROFART
• 2011: Expozitie personală – Foaierul Teatrului de Comedie București.
• 2011: Expoziție personală – “Zoom pe cetate – Sighișoara”, Palatul Parlamentului, Sala “Constantin Brâncuși”.
• 2011: Expozitie personală – “Zoom pe cetate”, Casa cu Cerb, Sighișoara.
• 2010: Expozitie personală “Eco Scotish Terrier Pixeli”, Centrul Cultural al M.A.I.
• 2009: Expozitie de grup a Școlii de Artă București, în cadrul evenimentului “București, 500 de ani de atestare documentară”, Galeria Nouă, Bucuresti.
• 2009: Expozitie de grup a Școlii de Artă București, Centrul Cultural al M.A.I.


Referințe critice:

“Avem aici un fel de luare în posesie a lumii prin libertate. E si libertate exterioara e si libertate interioara este si o profunda si o enorma motivatie a sentimentului, o motivatie afectiva si de fapt asta da coerenta, da valoare si da autenticitate întregii expozitii si întregului ansamblu de lucrari pe care le prezinta Alina Voda”. (Pavel Șușară, critic de artă, vernisajul “Eco Scotish Terrier Pixeli”)

“Lucrarile de fata, ansambluri arhitecturale sau detalii-arcade gotice, ferestre medievale, intrari boltite, scara acoperita, acoperisuri care strapung cerul intr-un ritm dinamic, formeaza o imagine de ansamblu a Sighisoarei de care au uitat chiar si sighisorenii. In aceste lucrari prin utilizarea culorilor pure si complementare, prin juxtapunerea acestora in tente mici se creeaza o suprafata vibrata puternic, dar unitara, dand senzatia unui spatiu atemporal, a unei picturi cu “nestemate”. (profesor Szolt Agoston, artist plastic, vernisajul expoziției de la Casa cu Cerb, Sighișoara)

“Proiectul expozitional declara starea de joc si de poveste. Aceasta poveste se desfasoara imagine cu imagine si poarta cu sine importanta unui lucru considerat marunt. Viata în lucrarile Alinei Voda, este suma lucrurilor mici. Cu fiecare imagine intelegem mai bine sensul cuvintelor „asteptare“,“atentie“, „observatie“, „joc“, „loialitate“ si in fine, „iubire“. Reperul primar al acestor notiuni este, pentru Alina Voda, portretul unui Scottish Terrier. Aceasta este forma care se repeta, se înseriaza,pâna când incepe sa devina semn grafic, pâna ce se finalizeaza în ritmuri abstracte, pâna ce se realcatuieste într-un fragment figurativ sau ajunge materie pulverizata” (Iuliana Florea Lucan, profesor Scoală de Artă București, artist plastic)

“Expozitia “Poarta” a Alinei Voda, a treia cu o tema a pictoritei, denota inclinatia ei pentru un efort sustinut pana la epuizarea logica si artistica a subiectului. A pornit initial de la solarul motiv al stalpului de poarta maramuresan, si apoi a explorat tema portii, vazuta prin prisma simbolismului ei de trecere dintr-o zona in alta – ultima de obicei superioara. Din ce in ce mai atrasa de motiv, s-a lasat inspirata de diferite intalniri si asociatii. Astfel contactul cu peisajul din sudul Frantei o aduce cel mai aproape de sensibilitatea franceza fata de pictura, in timp ce în compozitiile intitulate „Poarta raiului“, „Poarta sacra“, „Poarta imparateasca“ interpreteaza motive ale traditiei bizantine. Nu exclude ludicul în „Poarta in casa“ – schema precisa a jocului de table – sau „Poarta jocului“, dar nici registrul grav, ca apelul la istorie, în „Poarta istoriei“ – transformand obiecte ale artei dacice in simboluri ale intrarii in istorie a celor de pe aceste meleaguri. Toate acestea si multe altele sunt redate intr-o paleta luminoasa, intr-un soi de pointilism, in care punctul ce se transforma intr-o picatura cu un mic relief de pretioasa culoare, are rolul grifei personale”. (Dr. Mihaela Varga, critic si istoric de artă, 2012).

În martie 2014 a avut loc inaugurarea noii GALERII de ARTĂ “CALEA VICTORIEI 33” marcată de un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului Cătălin Geană şi al celei de fotografie HairDesign “ARTA se MIŞCĂ” a Cristinei Grama şi a echipei sale FASON. A urmat în aprilie 2014 vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare “ŞAPTE PICTORI”. Au expus timp de două luni artiştii plastici Anna Ravliuc, Laurenţiu Midvichi, Mariana Gavrilă Vesa, Georgeta Constantinescu, Stela Vesa, Alina Vodă şi Florentin Vesa. Pe 3 iunie 2014, a avut loc vernisajul Expozitiei de pictură “ARHETIPURI” a artistei MARIANA GAVRILĂ-VESA. În iulie 2014 a fost găzduită o altă expoziție – eveniment care s-a bucurat de mare succes, și anume expoziţia de mozaic și pictură “MARI ACTORI” a artiștilor Mircea Tudor Asciu și Rozalia Lenke Pușcaș. Pe 12 august 2014 a avut loc vernisajul Expoziţiei de pictură “ÎNCEPUTUL IUBIRII” a artistei Mihaela Panaitescu, pe 2 septembrie, cel al Expoziţiei de pictură “JURNAL DE CĂLĂTORIE” a artistei CORINA PREDA PERIANU, pe 16 septmebrie vernisajul Expoziţiei de sculptură “SEMNE ȘI PROFEȚII” a artistului VLAD DAN PERIANU, iar pe 9 octombrie vernisajul Expozitiei de pictură “OGLINDA TIMPULUI” a artistei STELA VESA.
Toate aceste evenimente au fost organizate la GALERIA de ARTĂ “CALEA VICTORIEI 33”, al cărei manager este artista GEORGETA CONSTANTINESCU.

VĂ AŞTEPTĂM miercuri 5 NOIEMBRIE 2014, ora 18.00 la vernisajul Expoziţiei de pictură “PRIN LOBODĂ” a artistei Alina Vodă, eveniment, organizat la GALERIA de ARTĂ “CALEA VICTORIEI 33”.