Christian Paraschiv – Pro Nomos

La Galeria Romana din Bucuresti s-a deschis expozitia PRO NOMOS a artistului vizual Christian Paraschiv, o expozitie in oglinda fata de cea deschisa la Galeria Oudin din Paris in aceasta perioada, in cadrul sezonului Franta - Romania 2019.

In expozitia de la Bucuresti sunt prezentate cateva serii fundamentale ale artistului, reprezentative pentru intreaga sa opera: Strunga, Rana, Negrul este culoarea limbajului, precum si o piesa unica realizata din piele de cultura ce foloseste ADN-ul artistului.
Christian Paraschiv a revolutionat arta experimentala romaneasca, urmand estetica postmodernismului international. El a creat lucrari radicale si inovatoare, utilizand propriul corp si propriul ADN in instalatii, pictura, sculptura, proiecte multimedia si carti de artist. Activitatea sa artistica a fost condamnata de regimul comunist de la Bucuresti. Incepand cu anul 1986 artistul Christian Paraschiv traieste la Paris.

Expozitia Pro Nomos a artistului Christian Paraschiv poate fi vizitata la Galeria Romana din Bucuresti in perioada 5 februarie – 5 martie 2019.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras