MNAR – EVOCARE DOINA PAULEANU

9 SEPTEMBRIE 2021

Regizorul Corina Voicu a realizat un film dedicat regretatului istoric de arta DOINA PAULEANU, pentru evenimentul evocarii domniei sale, care a avut loc in 9 septembrie 2021, la Muzeul Colectiilor de arta din Bucuresti.

Evenimentul, organizat de Directorul MNAR, criticul de arta Calin Stegerean si de echipa sa formidabila, si onorat de prezenta istoricului, filozofului si scriitorului Andrei Plesu si a Presedintelui Fundatiei Prietenii MNAR, doamna Anca Vlad, s-a desfasurat intr-o magica seara de septembrie, intr-o atmosfera intima si emotionanta, alaturi de prieteni, artisti plastici, cunoscuti si admiratori ai Doinei Pauleanu.

CORINA VOICU , discurs de prezentare a filmului dedicat Doinei Pauleanu :

“Sunt onorata sa ma aflu in acest loc special , care este Muzeul Colectiilor de Arta si in acest moment special, alaturi de dumneavoastra.

Alaturi de Fildas Art, prin programul CATENA PENTRU ARTA, va oferim in aceasta seara un film dedicat Doinei Pauleanu.

Este un film “confesiune”, in care am strans gandurile Doinei Pauleanu, tot ceea ce am putut gasi in arhiva fabuloasa a Sensoarte.

Filmul este o profesiune de credinta si o confesiune autobiografica profesionala si intima. Veti afla de aici – daca nu stiati deja- despre marile pasiuni ale Doinei Pauleanu , pasiuni pentru arta, pentru istorie si pentru proiectele pe care le-a creat in mod stralucit. Dar veti afla si despre marile ei iubiri : muzeul, marea, cartile, artistii, Balcicul, Peninsula misterioasa – Constanta.

Doina Pauleanu era un vorbitor “fluviu” , recunoscut pentru calitatea, claritatea si abundanta ideilor pe care le revarsa asupra audientei pe care, pur si simplu, o fermeca.

Lasati-va fermecati si de aceasta ultima data de Doina Pauleanu, care povesteste in stilul sau caracteristic, despre momente si intamplari sau evenimente pe care le-a creat de-a lungul vietii; ascultati-o pentru o ultima oara, pe Doina Pauleanu, cum “SE” povesteste pe sine in diferite momente si cu diferite ocazii. ”