Daniel Balanescu: Traversare. Eu sunt sistemul

Spatiul de arta contemporana Aiurart gazduieste expozitia personala a lui Daniel Balanescu, in perioada 20 mai- 21 iunie 2014.

Proiectul are ca personaj central Alergatorul

Proiectul este grav, centrat in jurul temelor inconfortabile care vorbesc despre relatia dintre individ si societate, dintre libertatea de a alege si putere. Nu este, in niciun caz, o expozitie politica, desi vorbeste despre revolta si libertate. Alergatorul (Running Man) este elementul-cheie care traverseaza lucrari extrem de diverse, combinand pictura clasica, desenul textil, desene din ciment si – cea mai spectaculoasa instalatie a expozitiei – seria cartelelor de metrou, realizate de artist prin desenarea a peste 2000 de cartele de metrou. O poveste despre cautare. O poveste despre revolta. O poveste despre multimi si depre insul pierdut in multime. Despre alergarea sa pentru a-i fi mai bine sau a deveni mai bun.

Daniel Balanescu, artistul

Daniel Balanescu a absolvit Universitatea de Arta din Bucuresti in 1998. De cativa ani locuieste in Marea Britanie, la Oxford. A expus de-a lungul timpului in Paris, Tokyo, Bogota, Köln, Istanbul, Budapesta. Traversare. Eu sunt sistemul este prima expozitie personala in Romania dupa mai bine de sapte ani. Curatorul expozitiei este Dan Plesa.

Daniel Balanescu este pentru iubitorii de arta din Bucuresti o figura proeminenta a artei conceptuale. Desi de mai bine de sapte ani nu mai traieste in Romania, iar expozitiile lui vizeaza mai ales spatiile de exprimare artistica din strainatate, el ramane un pol de interes pentru toti cei care i-au urmarit evolutia de-a lungul timpului, mai ales ca, asa cum declara artistul, nu exista un capat in lucrarile lui. Asistam la un work in progress.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Ema Nicola