Dumitru Traian Tili – Poezie in alama

Artistul Dumitru Traian Tili isi exprima gandurile care-l framanta transformand alama in sculpturi remarcabile. In lucrarile sale cele mai frumoase pasari, broaste testoase si fluturi acompaniaza personajele in calatoriile lor prin univers.

Sculpturile in alama ale artistului Dumitru Tili

Alama este un material deosebit din punct de vedere al prelucrarii si al impactului. Este o trecere de la cald, incandescent, pana la un luciu in final apropiat sticlei sau ghetii spune artistul Dumitru Tili.
Fiecare sculptura este realizata dintr-o multitudine de piese de alama prelucrate individual si asamblate la final fie intr-o pasare maiestuoasa cu aripile deschise, fie intr-un calaret pe o broasca testoasa. In viziunea artistului pasarile simbolizeaza libertatea absoluta.

Grafica colorata

Grafica este poezie marturiseste artistul care isi doreste sa transforme in sculpturi in alama toate lucrarile sale de grafica. Populate de fiinte diafane feminine, lucrarile sale de grafica sunt vizuni asupra Atlantidei si a unei lumi in schimbare. Sunt imagini minunate cu vestitori inaripati si personaje feminine care canta.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras