MARCEL IURES deschide a VII-a editie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul ABSOLUT.

Luni, 1 septembrie 2014, se deschide cea de-a saptea editie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut” de la Teatrul Act in interpretarea actorului Marcel Iures, regia Alexandru Dabija.

Anul acesta este prima editie internationala si primul an in care festivalul se transforma in bursa de spectacole.

Pana pe 11 septembrie, la Muzeul Taranului Roman, festivalul aduce in fata publicului 32 de spectacole, productii ale teatrelor independente din Bucuresti si spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul “Blind Hamlet” prezentat in Festivalul de la Edinburgh), Franta (spectacolul “A l’ombre de core” prezentat in Festivalul de la Avignon) si Ungaria (spectacolul “Asteptandu-l pe Godot”).

Sub norul de teatru de anul acesta se aduna actori precum Marcel Iures, Oana Pellea, Marian Ralea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleont, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu, Medeea Marinescu si foarte multi actori tineri si foarte tineri. Detalii despre toate distributiile si programul complet al spectacolelor gasiti pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro

Juriul celei de-a saptea editii este format din actorul George Ivascu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.

Valori Undercloud:
– Se defineste prin calitate, nu prin cantitate.
– Promoveaza valoarea inaintea notorietatii…autenticitatea inaintea comercialului.
– Se adreseaza persoanelor fara varsta, fara prejudecati si fara fiţe.
– E cool ca atitudine, e kinky ca vibratie, e sanatos ca spirit, e necesar pentru ca e pe bune.

Undercloud a aparut din dorinta de a da o sansa reala teatrului independent, un teatru viu, sanatos, care a inceput sa fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigat si s-a dezvoltat ulterior ca o miscare de neignorat. Undercloud sustine artisti tineri si cu experienta care nici daca se chinuie nu consuma bugetele teatrului de stat, nu pentru ca nu si-ar dori ci pentru ca nu le detin, in schimb produc din bani privati…oxigen cultural. – Chris Simion, regizor & scriitor – Directorul Festivalului.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat in curtea Muzeului Taranului Roman.
Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informatii suplimentare la numarul de telefon 0727.100.856.

Eveniment promovat de: 24 FUN, Romania Libera, Academia Catavencu, Elle, IQads, HotNews.ro, Realitatea.net, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis.ro, 121.ro, Port.ro, Observatorul Cultural, metropotam.ro, DecatoRevista, Yorick.ro, bazavan.ro.

Eveniment creat si produs de: Asociatia Culturala Undercloud

Parteneri: ArCub

Co-producatori: 360 Revolution, Muzeul National al Taranului Roman, Clubul Taranului.

Sponsor principal: Beck’s.

Festival sustinut de: Raiffeisen Bank.

Parteneri: Vodafone M-Pesa, D-Link, Aqua Carpatica, Ibis Hotels, Class Living, Institutul Cultural Maghiar – „Balassi” din Bucuresti, British Council.