Banca din fata portii Anei Asavei Pietraru

Expozitia de pictura a artistei Ana Asavei Pietraru, deschisa la Muzeul Taranului Roman, ne invita sa vedem lumea de pe banca din fata portii.

Picturile realizate de artista Ana Asavei Pietraru in expozitia intitulata “Banca din fata portii” au ca suport presurile de la tara cu diferitele lor modele. Artista prezinta viata moderna a oamenilor din mediul rural, cu pisicile care se ascund pe sub presuri, copii care se joaca cu Lego pe jos si merele puse la pastrat.

„Am ales in primul rand PRESUL pe care am calcat, sezut, trasat cu degetul diferite povesti imaginative pe traseul lui lung de ata si carpa refolosita la randul ei !!!” declara artista.

Ana Asavei Pietraru, nascuta in 1978 la Piatra-Neamt, este absolventa a Departamentului de Pictura din cadrul Universitatii de Arte din Bucuresti, cu master in 2008. Participa in numeroase expozitii de grup nationale si internationale.

Expozitia “Banca din fata portii” a artistei Ana Asavei Pietraru poate fi vizitata la Muzeul Taranului Roman pana pe 17 martie 2014.

Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta.

Realizatori: Bogdana Contras
Mihaela Moldoveanu