Dirijorul MADALIN VOICU si fiul sau, pianistul MADALIN VOICU JR., alaturi de Orchestra Nationala Radio!

In continuarea traditiei muzicale initiate de marele violonist Ion Voicu, fiul sau, MADALIN VOICU – in ipostaza de dirijor – si nepotul sau, MADALIN VOICU JR. - la pian – va invita la Sala Radio, la concertul pe care il vor sustine vineri, 27 februarie (19.00), alaturi de Orchestra Nationala Radio.

Repertoriul serii va prilejui intalnirea publicului cu trei compozitori: muzicianul italian din epoca barocului, ARCANGELO CORELLI, celebrul MOZART si, in cea de-a doua parte a serii, HAYDN – unul dintre cei mai prolifici compozitori ai clasicismului, considerat „parintele simfoniei”. Desi nu este cel caruia ii revine efectiv „actul de nastere” al genului, l-a dezvoltat la un nivel nemaiintalnit pana la vremea aceea si a compus 104 simfonii!
Veti asculta asadar Sarabanda, Gigue si Badinerie – o suita de trei dansuri de epoca (Corelli), veti aprecia unul dintre concertele mozartiene – Concertul nr. 23 in la major, pentru pian si orchestra si seara se va incheia cu Simfonia nr. 85, supranumita „Regina” (Haydn). Supratitlul este datorat, pe de o parte, faptului ca era creatia favorita a Mariei Antoinetta, regina Frantei la momentul respectiv, dar si prezentei, in partea a doua a lucrarii, a unei romante franceze pe care o citeaza autorul.

MADALIN VOICU s-a apropiat de domeniul muzical initial prin studiul viorii, a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar ulterior s-a dedicat artei dirijorale, de-a lungul timpului fiind indrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbraveanu, Hans Swarowsky. Madalin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia” si al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, fiind totodata un invitat permanent al orchestrelor de profil din tara, iar concertele sustinute in strainatate releva aprecierea de care se bucura artistul si peste hotare. A sustinut concerte alaturi de Orchestra de camera „Bucuresti”, infiintata de catre distinsul violonist Ion Voicu, iar din anul 2001 Madalin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Stiinte, Arte si Litere.
Pianistul MADALIN VOICU JR. este absolvent al Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii Spiru Haret si a urmat apoi cursuri de maiestrie sustinute de Tatiana Nicolaevna si Fausto Zadra la Universitatea Mozarteum din Salzburg. Dupa debutul pe scena Salii Radio, chiar la varsta de 15 ani, Madalin Voicu jr. a sustinut concerte atat in tara, cat si in strainatate. Astfel a fost invitat al institutiilor de profil din Bucuresti, Iasi, Brasov, Ploiesti, Satu Mare si Constanta. Turneele in strainatate i-au oferit prilejul de a concerta in Italia, Franta, Turcia si Austria.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro