Partea nevazuta a colectiei Liana si Dan Nasta: obiecte de cult si laice

La Muzeul Colecțiilor de Artă, s-a deschis expoziția „Partea nevăzută a colecției Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”, care prezintă peste 100 de obiecte de artă tradițională: icoane pe lemn și sticlă, xilogravuri religioase, cărți, scoarțe românești, piese de cult și de podoabă, obiecte de uz gospodăresc din ceramică și lemn, din secolele XVI – XX. Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 noiembrie 2023 – 17 martie 2024.

Expoziția este curatoriată de Dr. Liliana Chiriac, șef secție, Dr. Gabriela Vasiliu, conservator și Monica Croitoru-Tonciu, muzeograf, în cadrul secției Muzeul Colecțiilor de Artă. Această expoziție prezintă o selecție din cele 769 de piese de artă din colecţia „Liana şi Dan Nasta, Donația Elena și Mihai Nasta”, cea mai recent integrată în patrimoniul MNAR, prin donația realizată de Elena și Mihai Nasta în anul 2019. Actor, regizor, scenarist, scenograf și teatrolog, Dan Nasta (1919-2015) a fost unul dintre cei mai importanți și avizați colecționari de artă din România. 
Cu ocazia acestei expoziții s-a lansat volumul „Colecția Liana și Dan Nasta, Donația Elena și Mihai Nasta. Repertoriul colecției”, care cuprinde, în integralitatea sa, ansamblul de obiecte donate de soții Elena și Mihai Nasta.


Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.