Recital Tiberius Simu si Silvia Sbarciu

Sala Mica a Ateneului Roman a gazduit recitalul tenorului Tiberius Simu si al pianistei Silvia Sbarciu, care au prezentat o serie de lucrari camerale ale compozitorilor Jules Massenet, Robert Schumann si Gabriel Fauré.

Nascut in Cluj, Tiberius Simu este absolvent al Liceului de Muzica Sigismund Toduta, unde urmeaza cursuri de vioara, pian si canto, pentru a deveni mai apoi absolvent al Academiei de Muzica Gh. Dima din Cluj, specializandu-se in artele spectacolului – regie de teatru muzical. De la debutul sau, Tiberius Simu a adaugat numeroase roluri repertoriului propriu (roluri interpretate in teatre de opera de prestigiu din Europa!) -Tamino din Flautul fermecat de Mozart la Wiener Staatsoper, Aceste din Ascanio in Alba de Mozart la Teatro alla Scala di Milano, Don Ottavio din Don Giovanni de Mozart la Frankfurt Oper etc.

Pianista Silvia Sbarciu a obtinut in anul 2007 titlul de doctor in muzica cu teza „Arta interpretarii liedului la Hugo Wolf si Gustav Mahler” si se remarca in cariera sa prin numarul mare de cursuri de maiestrie la care a participat peste hotare, manifestari sustinute de nume mari ale muzicii mondiale precum Karl Heinz Kaemmerling de la Mozarteum Salzburg in cadrul Schleswig Holstein Musik Festival, Lev Naumov de la Conservatorul din Moscova s.a.