Luminita Gliga – expozitia Urban Stories

Expozitia de pictura “Urban Stories” a artistei Luminita Gliga este deschisa la Galeria GoldArt pana la inceputul lunii septembrie.

La numai 2 ani de la ultima sa personala desfasurata in acest spatiu, artista revine cu o viziune inedita si o tema speciala – Urban Stories. Sunt povesti ale unor intamplari din orase diferite: Bucurestiul si cainii sai comunitari- aparitii fugitive pe care ochiul nostru nu le mai sesizeaza, dar si experienta unui « Turist la New York» sau agitatia unui bulevard newyork-ez recompusa si condensata intr-o imagine plastica.

Orasele prin care a trecut sunt parte a unei harti foarte personale a artistei, iar viziunea ei indica afinitatile elective dar si selective ale pictoritei.

Pictura Luminitei Gliga propune elemente de foto – realism ce sunt alaturate colajului, contrastele cromatice recompun si anima spatiile arhitectonice. Tenta plata pune in valoare vibratia cromatica si tusa uneori atenta, alteori cu expresivitate gestuala. Negrul si rosul asezate decis, si plat, pe suprafete mari, fac sa vibreze restul imaginii. Stampila, colaj de diferite obiecte, toate mijloacele de expresie pe care artista le foloseste dovedesc o abordare postmoderna, ce apartine discursului plastic contemporan.