Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu

Textele lui Matei Visniec, in regia lui Cristian Bajora, dau viata unui fenomenal spectacol de teatru, o productie In Culise.

Cine suntem si spre ce privim?

Despre Matei Visniec, talentatul, premiatul, mult jucatul, extraordinarul nostru dramaturg contemporan, pe care cei ce iubesc teatrul il iubesc asijderea, ce-am mai putea spune care nu s-a spus deja? Scriitura lui cand plina de emotie cand dura ca bisturiul, umorul lui si felul lui de a vorbi despre acest popor, de a te pune pe ganduri, de a-ti rasuci cutitul in rana cu zambetul pe buze…toate astea transforma piesa Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu… intr-o metafora dulce-amara a existentei umane ca rezultat al istoriei si al alegerilor personale.

Imagineaza-ti ca esti balcanic, roman, profesor, mama, actor…

O seara la teatru care nu se intampla la teatru, ci In Culise, care incepe abrupt si neasteptat cu o ciocolata cu piper…dar continua cu un tavalug savuros. Lumina se stinge, incepe muzica, sala se transforma intr-un teren de joaca pentru actorii care isi arunca replicile, danseaza, fac pe eroii, fac pe desteptii, fac pe prostii, se minuneaza, danseaza pana cand te zapacesc. De placerea de a fi spectator. Cand se termina piesa nu mai esti sigur daca esti roman, bestie balcanica sau cetatean universal….Poate ne vom lamuri in partea a doua, urmarind interviurile a trei dintre exceptionalii actori care dau atata culoare si savoare acestei povesti. Pentru ca da, undeva in Balcani, in Romania, in Bucuresti, in buricul targului, cativa tineri actori frumosi si talentati pariaza in fiecare seara ca pot. Si chiar pot. Si au atata speranta si determinare in ei ca esti in pericol de a te molipsi si tu! (Doamne ajuta!)
Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu
Cu: Stefan Nistor, Florin Fratila, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chlemus, Ionut Iftimiciuc
Regie: Cristian Bajora
Tehnic: Bogdan Ionescu
Acest material va este oferit prin Programul Catena Pentru Arta
Realizator: Mihaela Moldoveanu
Redactor: Ioana Bercaru