Festivalul International Shakespeare si Costumul elisabetan

Deschiderea festivalului a fost si prilejul vernisarii expozitiilor aflate in foaierul Nationalului craiovean. Au putut fi vazute expozitia Costumul Elisabetan realizata de studentii sectiei de Scenografie de Teatru de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, Coordonator: prof. univ. Stefania Cenean si expozitia de fotografie Festivalul International Shakespeare, realizata de artistii fotografi Sorin Radu si Maria Stefanescu.

Maria Stefanescu s-a intalnit cu artistul fotograf Sorin Radu, in1994, intalnire care i-a schimbat viata si a dat noi dimensiuni pasiunii sale pentru fotografie si imagine. Alaturi de el a descoperit frumusetea culorilor, scenelor si a invatat enorm de multe lucruri despre aceasta arta. Cei doi artisti au avut mai multe expozitii cu fotografie de teatru, fiind prezenti in cele mai importante manifestari teatrale din tara.

Stefania Cenean a creat decorurile si costumele pentru spectacolele in regia lui Silviu Purcarete: Titus Andronicus, Phaedra, Danaidele, costumele pentru Cine are nevoie de teatru, in regia lui Andrei Serban, si, cel mai recent, scenografiile pentru Inima de caine la Teatrul National, Livada de visini la Odeon, Chirita of Birzoieni si Ferdinand al VIII-lea Regele Spaniei la Teatrul de Comedie.

Printre distinctiile primite de artista se numara si un premiu UNITER pentru scenografie. Este profesor universitar doctor la catedra de Scenografie din cadrul UNATC.