Centenar Aurel Cojan

In cadrul Centenarului Aurel Cojan (1914, jud. Buzau – 2005, Paris) care se va desfasura pana pe 2 martie 2014, vor fi organizate o serie de manifestari, expozitii, lansari de carte, avand ca scop celebrarea vietii si operei marelui pictor.

Primul eveniment din aceasta serie este expozitia Lumea lui COJAN, deschisa la Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu, care va putea fi vizitata pana pe 2 martie 2014. Expozitia reuneste lucrari din cele 2 perioade ale artistului, cea din Romania si cea de la Paris. Aurel Cojan a pictat neincetat, pentru el PICTURA INSEMNA VIATA asa cum spune Florin Colonas, prietenul artistului care se ocupa de organizarea acestor evenimente.

Sunteti invitati sa participati si la urmatoarele manifestari din cadrul Centenarului Cojan:

– marti 4 martie 2014 orele 18:30 va avea loc lansarea volumului Conu Ricu la Anticariatul UNU (str. Academiei nr. 4-6)
– marti 18 martie 2014 orele 10:30 va avea loc in Aula Bibliotecii Academiei Romane o masa rotunda despre viata si opera lui Aurel Cojan. Vor lua cuvantul o serie de critici si pictori care l-au cunoscut. Va rula filmul Aurel Cojan – Incomodul Cojan, admirabilul Cojan realizat de dna Ruxandra Garofeanu.

In aceeasi zi la orele 13 va avea loc in Sala de expozitii a Bibliotecii Academiei Romane Bucuresti vernisajul expozitiei Jocul liniilor si al culorilor in opera lui Aurel Cojan. Aceasta expozitie ramane deschisa pana pe 2 aprilie 2014.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras