Expozitia Are We Human?

Ne intrebam mereu care este viitorul umanitatii si ce mai inseamna sa fii om astazi. Suntem provocati la introspectie de cei sase artisti reuniti in expozitia "Are We Human?" deschisa la Galeria Senso. Puteti sa vedeti lucrarile artistilor Gabriel Caloian, Elesz Deen, Raluca Ilaria Demetrescu, Adelina Gavrilă, Luca Maiorescu si Alexandru Micloș, intr-un concept curatorial propus de Ana Daniela Sultana.

„De la oglindirile spiritelor animale în fizionomii până la teorii și cercetări biologice care evidențiază tot mai mult faptul că organismele noastre sunt tot mai acaparate de bacterii, celule microbiene ori viruși, tema ontologică a umanului e una care oferă mai degrabă ipoteze și incertitudini. Ce mai înseamnă natura umană azi, când se vorbește tot mai mult de trans- sau post-umanism și cât din reacțiile noastre biologice, fiziologice și psihologice sunt dependente de lumea vie, extra-umană, din corpurile noastre? Miturile, chiar și cele post-moderne, cyber-eresurile, alegoriile ori legendele virtuale sau urbane sunt proiecții ale imaginației, ale imaginarului, pe drumul pe care îl luminează ori îl întunecă fauna omenească din și în gândire.
Cei șase artiști participanți în acest proiect expozițional – Gabriel Caloian, Elesz Deen, Raluca Ilaria Demetrescu, Adelina Gavrilă, Luca Maiorescu și Alexandru Micloș – propun o cercetare vizuală a fiziognomoniei și a hibridului uman.” – spune Ana Daniela Sultana.
Expozitia „Are We Human?” poate fi vizitata in perioada 13-29 noiembrie 2021. Aceasta face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), Directorul Artistic al Galeriei Senso.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras