Viata e mai frumoasa dupa ce mori

Un spectacol ucigator de viu


O viata de dupa moarte ce pare intr-adevar mult mai frumoasa decat cea pamanteana. Cel putin pentru personaje, care, desi isi amintesc povestea trista a mortii lor, par sa se distreze foarte bine in acest tinut tranzitoriu in care se afla. O piesa scrisa cu multa intelegere pentru conditia umana, dar si cu umor. Personajele chiar sunt foarte incantate ca in viata de dupa moarte sunt energice, creative, danseaza si canta mult mai bine decat in viata pe care o parasisera.

O piesa made by Mihai Maniutiu

Pentru cei care nu-l cunosc pe acest regizor tot mai creativ, spectacolul va fi ca o revelatie. Pentru cei care-i cunosc spectacolele trecute si prezente, va fi ca o intrebare legata de viitor. Primul spectacol marca Maniutiu pe care l-am vazut, Omor in catedrala, mi-a lasat o impresie foarte puternica. A trecut atat timp, dar e si acum in primele locuri din topul meu personal de piese de teatru. Don Quijote si acest Viata e mai frumoasa dupa ce mori, sunt cele mai recente spectacole ale domniei sale. Astept cu multa curiozitate urmatorul spectacol.

Si daca cineva a fost mereu cu noi si noi nici n-am stiut….

N-am sa va dezvalui finalul acestei piese, merita s-o vedeti cu ochii sufletului dumneavoastra. Credeti-ma ca va va umple de viata si de energie. Si poate veti gasi raspunsuri la multe din intrebarile care ne framanta pe fiecare dintre noi. La una importanta regizorul si autorul Mihai Maniutiu pare sa fi gasit raspunsul. Si ni-l ofera si noua, intr-un final de piesa de premiat! Cu o distributie excelenta, n-am mai vazut de mult o trupa atat de inghegata, o muzica superba, o coregrafie excelenta, efecte, luimini, scenografie, totul de nota 10! Felicitari Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc pentru aceasta montare!

Viata e mai frumoasa dupa ce mori
Scrisa si regizata de : Mihai Maniutiu

Traducere in limba maghiara: Karácsonyi Zsolt
Scenografia: Tudor Lucanu
Muzica: Serban Ursachi
Coregrafia: Vava Stefanescu
Actorii: Antal D. Csaba, Fincziski Andrea, Jakab Orsolya, Tóth Arpád, László Kata, Vidovenyecs Edina, Szücs -Olcsváry Gellért, Varga Márta, Mezei Gabriella, Nagy Csongor Zsolt, Dunkler Róbert, Barabás Árpád.

Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta
Realizator: Mihaela Moldoveanu