Te port in mine – Concert extraordinar

Fundatia GOLESCU a invitat publicul la un concert extraordinar de muzica veche bizantina, muzica interpretata intr-un stil original de artistul Dimitrie Voicescu, unul dintre cei mai buni protopsalti ai Romaniei, impletita cu poezia mistica a maicii Teodosia, in interpretarea de exceptie a actritei Manuela Golescu.

Acest concert este un experiment inedit si unic in Europa, un dialog intre muzica si vers in care artistul protopsalt urmareste ca armoniile bizantine sa se plieze deopotriva pe vibratia vocii actritei si pe ritmul si continutul versurilor mistice.

In acest fel, publicul se va bucura de fiecare data de un spectacol original, unic si irepetabil.Concertul a fost dedicat memoriei parintelui Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, in cadrul expozitiei de fotografie (editia a 6-a) DE DRAGUL PARINTELUI TEOFIL de la Galeria IRECSON.

Despre poemele maicii Teodosia, parintele Teofil spunea ca “sunt darurile lui Dumnezeu revarsate peste lume prin maica Teodosia, pe care a ales-o Cerul sa bucure Pamantul”.Parintele Teofil iubea foarte mult poezia despre care afirma ca “are darul de a impodobi sufletul”.