Marin Mihai Horea si Mihai Sarbulescu – expozitia Geometrie

Parte din ciclul Familii de artistii, expozitia GEOMETRIE prezinta lucrarile artistilor Mihai Sarbulescu si Marin Mihai Horea. Cei doi artisti, unchi si nepot, maestru si discipol, impartasesc bucuria pura a picturii - intalnirea dintre culoare si geometrie.

Expozitia de pictura "Geometrie" este deschisa la Galeria Romana in perioada 13 aprilie – 12 mai 2021.
Marin Mihai Horea este tanar absolvent al Universitatii Nationale de Arte, la clasa profesorului Horea Pastina, cu masterul finalizat in anul 2016.
De mic pasionat de desen si pictura, Marin Mihai Horea a crescut inconjurat de un mediu familial si social dedicat artei si vietii culturale romanesti. Spirit liber si cateodata rebel, determinat in cautarile artistice proprii si dedicat studiului, acesta reuseste sa se detaseze de influentele puternice din jurul sau si sa-si creeze propria viziune picturala abstracta.

Mihai Sarbulescu, Lector universitar dr. la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, membru al Grupului Prolog, este o figura arhicunoscuta a peisajului artistic contemporan, ce nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Cu prilejul acestei expozitii, Mihai ne surprinde intr-un mod inedit, si, ca un arc peste timp, revine la subiecte ce l-au preocupat inca din tinerete. Chiar daca lucrarile lui, recent create pentru aceasta expozitie, sunt in aparenta monocrome, privitorul va descoperi CULOAREA in profunzimea ei, panzele sale invitand la o meditatie asupra raporturilor intre geometrie si culoare.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras