Soprana Marina Krilovici din nou in Romania

Celebra soprana Marina Krilovici a revenit in Romania, in luna octombrie, pentru un concert extraordinar pe scena Operei Nationale Bucuresti si pentru un masterclass la care au participat 30 de tineri solisti vocali.

Nascuta la Bucuresti, Marina Krilovici si-a insusit arta cantului de la profesoara sa, Lidia Vrabiescu-Vatianu. Fiind dotata cu un timbru special, muzicalitate si talent extraordinar, a devenit solista a Operei din Bucuresti, pe scena careia a stralucit in numeroase roluri.

Dupa plecarea din Romania a fost invitata sa cante pe cele mai mari scene ale lumii: Hamburg, Viena, Chicago, Metropolitan Opera din New York, Covent Garden din Londra, Roma, Berlin, Paris, Lisabona, La Fenice, München, Montreal etc, avand ca parteneri pe Tito Gobbi, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Carreras, Renato Bruson, Kostas Paskalis, Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev, Fiorenza Cossotto, Shirley Verrett, Nicola Martinucci si multi altii. A cantat sub bagheta marilor dirijori Georg Solti, Claudio Abbado, Nello Santi, Horst Stein, Lorin Maazel, Riccardo Muti.

Marina Krilovici a fost casatorita cu marele bariton de origine greaca, Kostas Paskalis. La inceputul anilor ’90 s-a stabilit in Grecia, tara pe care o considera a doua sa patrie si unde a fost membru permanent al Operei Nationale din Atena, interpretand roluri memorabile. Preda la Conservatorul “Athenaeum Maria Callas”, daruind si impartasind cu tanara generatie vasta sa experienta, marea sa dragoste pentru muzica si viata.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.