Sensotv sustine filmul romanesc

Senso Tv promoveaza, prin Programul Catena pentru Arta, creatorii romani preocupati de traditii, arta straveche si contemporana, filme si alte genuri, inspirate din marea cultura a poporului roman. Unul din aceste evenimente la care Programul Catena pentru Arta este sponsor principal este Festivalul de Film Anonimul 10.

Unicul film romanesc din competitia de lungmetraj a festivalului este “Matei copil miner”, de Alexandra Gulea. Filmul regizoarei va fi proiectat in aceeasi zi cu cel al tatalui sau, regizorul Stere Gulea – “Sunt o baba comunista”, cu Luminita Gheorghiu si Ana Ularu in roluri principale, care va fi deasemenea prezentat in avanpremiera publicului de la ANONIMUL 10. „Matei copil miner“ este o coproductie romano-germano-franceza.

Productiile romanesti nu lipsesc nici din competitia de scurtmetraje: „Santul“ de Adrian Silisteanu si „Vaca finlandeza“ de Gheorghe Preda se numara printre scurtmetrajele de fictiune romanesti de la festival. Lor li se alatura „Pastila fericirii“ de Cecilia Felmeri, „Bad Penny“ de Andrei Cretulescu, „Waste“ de Anton Groves, „Prietenie, baratsag“ de Rusu Ionut, „Tuns, ras si frezat“ de Bogdan Muresanu, „Claudiu si crapii“ de Andrei Tanase si „La multi ani!“ de Armine Vosganian. La categoria scurtmetraj de animatie figureaza doua filme romanesti: „Usor poate oricine“ de Paul Muresan si „2 (Doi)“ de Ilinca Šeda.

Acest material va este oferit de Catena

Realizator : Oana Georgescu
Mihaela Moldoveanu

Foto : Sebastian Oros